29. 5. 11

Odtisi, štampiljke, odtisi, ...

Svet štampiljk in odtisov je zame še neraziskan. Kar nekaj časa in poskusov sem potrebovala, da sem nekje sprejemljivo pobarvala odtis. No, tokrat  morda ni ravno najboljše ampak vaja dela mojstra... :)
Čestitka, ki sem jo naredila je izdelana za dve priložnosti hkrati. Težava je bila kako dobiti en motiv za krst in poroko skupaj? Hmmm... Doma imam štampiljko, ki je sicer primerna za rojstvo vendar sem jo z nekaj triki prav dobro priredila. In kot nalašč je tokrat tudi Vladka objavila izziv s podobno temo. Jaz sem sicer malo drugače izpeljala zadevo...

 




To so štampiljke, ki sem jih uporabila...



Prvi odtis zgleda tako:



Ker pa sem želela srečni par oblečti v poročna oblačila, sem morala en delček štampiljke prekriti. Najlažji način, je tako, da odtisneš motiv na prazen papir in  izrežeš ven del, ki ga želiš prekriti. Nato štampiljko "namočiš" z/v blazinico (jaz sem uporabila črno) in z izrezanim delčkom papirja previdno prekriješ  želeni del štampiljke.




 Meni je to uspelo takole:



Dobljeni (nov) motiv sem nato dorisala in pobarvala.


Pri odtisu malega ptička sem rožico malce pobrisala preden sem jo odtisnila.
 



 No, še malo striženja, lepljena, dekoriranja in nastala je čestitka primerna za priložnost... in za izziv na Craftalnici... Pokukala sem tudi na Vladkino stran... :)))








6 komentarjev:

  1. WoW krasno si se znašla in pripravila čudovito čestitko vse v enem ... res mi je všeč ideja kako dobro si se znašla. ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično si tole skombinirala in pokazala še en način kako se lahko kombinirajo štampiljke. Tako je čestitka sedaj nared za obe priložnosti hkrati, lepa je. Zelo sem vesela, da sodeluješ na izzivu in še toliko bolj sem vesela, da se bomo s tem izzivom veliko naučile druga od druge.

    OdgovoriIzbriši
  3. Več kot dobro, uspelo ti je združiti voščilnico za dve priložnosti hkrati. Zelo lepo. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako fino si se znašla in uporabila eno štampiljko za dve voščilnici z poponoma drugačen namen.

    OdgovoriIzbriši
  5. Res izredno zanimiva kombinacija in lep končni izdelek! ♡
    Hvala, ker si sodelovala na 30. izzivu CRAFT-alnice ! :)

    Lepo se imej,
    ✿ Manuela ✿

    OdgovoriIzbriši

Hvala za vaša mnenja... :)